Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Για ατελείωτο παιχνίδι......Πλαστελίνη


 Πόσες ώρες δεν παίξαμε με πλαστελίνες όταν ήμασταν μικρά.....
Σπιτάκια , καραβάκια, αστεράκια, φατσούλες..............και ότι άλλο βάλει η φαντασία μας.
Η Πλαστελίνη είναι ένα μαγικό υλικό που είναι τόσο απλό κι όμως ξετρελαίνει όλα τα παιδιά. Από 2,5 - 3 ετών και πάνω το παιδί είναι έτοιμο να έρθει σε επαφή με την πλαστελίνη.
Πάντα όμως οι γονείς έχουμε τον φόβο, μήπως το παιδί μας τη βάλει στο στόμα του και βάλει έτσι σε κίνδυνο την υγεία του. Επίσης η πλαστελίνη ξεραίνεται γρήγορα και χρειάζεται αντικατάσταση συχνά, κάτι που σίγουρα κοστίζει. Οι καιροί δεν είναι για σπατάλες φίλοι μου......
Αρκούν λοιπόν αυτοί οι λόγοι για να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας "σπιτική" πλαστελίνη.

Υλικά 
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκι του γλυκού
κρεμμόριο (cream of tartar)
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι νερό



Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το περιεχόμενο μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Βγάλτε το και βάλτε το σε ένα δίσκο κοπής. Όταν έχει κρυώσει και μπορείτε να το πιάσετε, αρχίστε να το ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί η όψη πλαστελίνης.
 


Τip:Φυλάξτε τη ζύμη μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένα κουτάκια ώστε να μην ξεραθεί.

Την συνταγή την βρήκα εδώ:

Είναι πολύ έυκολο για να γίνει και τα παιδάκια σας θα απασχοληθούν χαρούμενα και δημιουργικά για ώρες..... η μικρή μου , που είναι 30 μηνών , είναι ήδη μια μικρή καλλιτέχνης!!!!!


χαχαχα....τις φατσούλες στην άκρη τις έκανα εγώ και αυτή στη μέση η αγάπη μου .....δεν είναι τέλεια??? (η φωτο είναι από κινητό sorry)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου