Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκές καρδιές ..... για κάθε περίσταση

Γλυκές καρδιές ..... για κάθε περίσταση 
Εύκολες , γρήγορες, νόστιμες, αγαπησιάρικες, οικονομικές και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα έχουμε (που συνήθως έχουμε πολλές και δεν τις τρώμε) .
Συνοδεύουν υπέροχα το τσάι και τον καφέ μας....και όλοι θα ξετρελαθούν!!!





Συστατικά για την ζύμη:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 3/4. κούπα ανάλατο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κούπα παγωμένο νερό
 Οδηγίες
1. Ενώνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε το βούτυρο με ένα μπλέντερ ζύμης ή τα δάχτυλά μας.
2. Χτυπάμε το ξύδι, το αυγό και το παγωμένο νερό μαζί και τα ανακατεύουμε με το μείγμα αλευριού με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, και πλάθουμε απαλά για να σχηματίσουμε μια ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Πλάθουμε το καθένα σε μια μπάλα, ισιώστε ελαφρώς για να σχηματίσουν ένα δίσκο, και τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ότι κουπ-ατ έχουμε κόβουμε τα σχήματα που θέλουμε και βάζουμε μέσα μια μικρή ποσότητα μαρμελάδα πχ.φράουλα.Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και με ένα πιρούνι πατάμε λίγο τις άκρες για να μην μας ανοίξει.Ψήνουμε με λαδόκολα στους 180° μέχρι να ροδίσουν.Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε από επάνω λίγη άχνη (προαιρετικά).








1 σχόλιο: