Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Πάντα ψάχνω τρόπους να "μεταμορφώσω" πράγματα ....πάντα προσπαθώ να δω τα πράγματα από άλλη ματιά....να βρω νέες χρήσεις για παλιά αντικείμενα, να φτιάξω πράγματα από "σκουπίδια". Ειδικά τώρα που προσπαθώ να τακτοποιήσω τα υλικά μου για τις χειροτεχνίες μου ένα παραπάνω.
Έτσι όταν βρήκα στο "THE INKSPOT WORKSHP" τις φωτογραφίες αυτές ενθουσιάστηκα.











Εσείς "ανακυκλώνετε" πράγματα ? Και αν ναι τι έχετε φτιάξει?

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

....SPA DAY AT HOME.....

 Προχθές έπινα καφέ με 2 φίλες μου και η συζήτηση (μετά τα οικονομικά ) ήρθε στις σπιτικές συνταγές ομορφιάς.....
Είδα λοιπόν, με χαρά, ότι πλέον (μπορεί και λόγο κρίσης) οι γυναίκες γυρνάνε στις φυσικές μεθόδους περιποίησης του προσώπου και του σώματος.

Οι περικοπές στους μισθούς και στα οικονομικά μας γενικά, μας έχουν κάνει να μη μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές περιποίησης που μας αξίζουν.Όπως θεραπείες spa , manicur,pedicure,μαθήματα yoga και pilates, και άλλες μικρές στιγμές "πολυτελείας"......Τι κρίμα..... Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας λοιπόν και να προσκαλέσετε τους φίλους σας για ένα Day Spa στο σπίτι.
ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι βρώμης
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα εφαρμόζουμε σε στεγνό δέρμα, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και κάνοντας μικρούς κύκλους χαλαρά και χωρίς να βιαζόμαστε (απολαύστε το). Μπορείτε να πατήσετε επάνω σε μια παλιά πετσέτα αν θέλετε για να μη λερώσετε το μπάνιο σας.Μετά από απαλό τρίψιμο, μπείτε στο ντους και ξεπλυθείτε. Το δέρμα σας θα είναι σαν βούτυρο.


 Θα ακολουθήσουν και άλλες "συνταγές ομορφιάς ....αν ξέρετε κάποια και εσείς μπορείτε να μου στείλετε mail.....

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Τα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου είναι τέλεια για μία μακρινή ή κοντινή εκδρομή.....
Βάλτε ένα πουλοβεράκι ....πάρτε και μία ζακετούλα μαζί σας και φύγαμε (κοντά η μακριά) με τον καλό μας ή με την οικογένεια μας να χαρούμε την φύση.


Το φθινόπωρο έχει μεταμορφώσει την φύση με ένα απίστευτο τρόπο.Υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα, στα οποία έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την πραγματική ομορφιά του φθινόπωρου.
  • ΜΕΤΣΟΒΟ
  • ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
  • ΠΗΛΙΟ
  • ΠΡΕΣΠΕΣ
  • ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
  • ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
  • ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
  • ΝΑΥΠΛΙΟ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  • ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τα πεσμένα φύλλα εκπέμπουν μια ιδιαίτερη θετική ενέργεια στα μέρη, όπου το φθινόπωρο παρουσιάζει το δικό του «σόου», απευθύνοντας το προς τους λάτρεις των ταξιδιών από όλο τον κόσμο, που περιμένουν αυτή την σύντομη περίοδο της χρονιάς με μεγάλο ενθουσιασμό και υπομονή.  













 Πάρτε μαζί σας μια τσαντούλα για να μαζέψετε ότι θησαυρό βρείτε στην φύση για τις κατασκευές σας.....κουκουνάρια , βελανίδια, φύλλα, καρπούς, μηλαράκια, ξύλα και ότι άλλο σας τραβήξει το ενδιαφέρον.


 Εσάς που σας αρέσει να πηγαίνετε ? Τι έχετε να μας προτείνετε ?


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

WIRE ART

H τέχνη του David Oliviera μοιάζει σαν ένα σκίτσο το οποίο έχει ξεπηδήσει μέσα από το χαρτί στο τοπίο δίπλα μας, και ότι με ένα μαύρο μολύβι έχει ζωγραφίσει όλο τον κόσμο.....Στην πραγματικότητα  τα γλυπτά του είναι περίτεχνα φτιαγμένα από σύρμα....
Ο David Oliveira γεννήθηκε στη Πορτογαλία το 1980 και κατέχει πτυχίο στη γλυπτική από το τμήμα  Καλών τεχνών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.
"Η έμπνευση μου έρχετε από πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κατά κύριο λόγο με εμπνέει το σκίτσο και το σχέδιο"εξηγεί ο ίδιος.









Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

CAKE POPS 1η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στις αρχές του μήνα είχε γενέθλια η κόρη μου και αποφάσισα να φτιάξω cupcakes και cake pops για να κεράσω στο μαγαζί μου όλους όσους έρθουν να μας ευχηθούν.....Οι συνταγές που κυκλοφορούν στο internet είναι πάρα πολλές.....εγώ έφτιαξα oreo cake pops με συνταγή που βρήκα στο funky cook και ήταν πραγματικά και πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα....

CAKE POPS ΜΕ ΟREO COOKIES

  • 1 μεγάλη συσκευασία μπισκότα oero
  • 250 gr. τυρί κρέμα 
  •  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 600 gr. σοκολάτα(γάλακτος-λευκή κλπ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Περιγραφή Συνταγής
    1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πούδρα και τα βάζουμε σε μπολ.
    2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με το μπισκότο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει. 
    3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, καρφώνουμε τα ειδικά ξυλάκια (εγώ έβαλα ξυλάκια για σουβλάκια) και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα να σφίξουν μέχρι να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα. 
    4. Λιώνουμε την λευκή και τη μαύρη σοκολάτα ξεχωριστά σε Μπεν Μαρί. 
    5. Βουτάμε τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα προσέχοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα με μια λεπτή στρώση σοκολάτας. Μπορούμε να βουτήξουμε κάποια και στη λευκή σοκολάτα και να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς. 
    6. Για διακόσμηση τα βουτάμε με προσοχή στη χρωματιστή τρούφα και μετά τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος

  •  
                                      




    μμμμ νοστιμότατο.....εσείς θα πάρετε ένα??????









    Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

    ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ

    Έρχεται σιγά σιγά η ώρα να μαζέψουμε από τις ντουλάπες μας όλα όσα μας θυμίζουν το καλοκαίρι και να κατεβάσουμε από την αποθήκη τα χειμερινά.....Να δούμε τι από όλα αυτά θα κρατήσουμε, να αποφασίσουμε (επιτέλους) να δώσουμε όλα αυτά τα ρούχα που μαζεύουμε (με την ελπίδα ότι θα τα ξαναβάλουμε-επιστρέψει η "μόδα"-αδυνατίσουμε κλπ).
    Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να μη πελαγώσουμε, κουραστούμε και στο τέλος τα παρατήσουμε.?

    Βήμα 1ο : Ώρα για εκκαθάριση...
    Μη την φοβηθείτε, ειδικά εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος και αν δεν θέλετε να τα πετάξετε δωρίστε τα , πουλήστε τα, τροποποιήστε τα .

    Βήμα 2ο : Κάντε χώρο...
    Οι λεπτές κρεμάστρες ,τα διαχωριστικά για τα συρτάρια και τα ράφια,οι κρεμαστές θήκες τα κουτιά αποθήκευσης και όλα τα εξαρτήματα που θα βρείτε στην αγορά θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε σωστά τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας και να τα βρίσκετε αμέσως και "ατσαλάκωτα".

    Βήμα 3ο : Φτιάξτε κατηγορίες...
    Τακτοποιήστε την ντουλάπα σας με διάφορες κατηγορίες πχ.ανα χρώμα , ανα είδος (παντελόνια, φούστες, μπλούζες, κλπ),για την δουλειά, πιο επίσημα κλπ....θα σας διευκολύνει απίστευτα.

    Βήμα 4ο : Εκμεταλλευτείτε τον χώρο πίσω από την πόρτα
    Ο χώρος πίσω από την πόρτα συνήθως μένει ανεκμετάλλευτος...και όμως με τα σωστά εξαρτήματα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στο έπακρο.

    Βήμα 5ο : Βάλτε ταμπέλες για να μη χανόσαστε
    Στα ράφια , στα κουτιά αποθήκευσης, στα συρτάρια .....παντού. Θα σας βοηθήσουν από το άσκοπο ψάξιμο και θα είναι όλα σε τάξη.


    Είτε πρόκειται για την ντουλάπα σας , την ντουλάπα των παιδιών σας , την ντουλάπα με τις πετσέτες και τα σεντόνια , μικρή , μεγάλη, στενή κλπ μια καλά οργανωμένη ντουλάπα θα σας λύσει τα χέρια , θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα ( αφού θα ξέρετε πάντα τι έχετε και που) και θα διευκολύνει την καθημερινότητα σας.

    !!!ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!!!